składniki:
kilka arkuszy papieru ryżowego
dojrzały banan bądź dwa
kilka kostek czekolady
woda
olej
Papier ryżowy namoczyć wodą według instrukcji z opakowania tak, aby papier był elastyczny. Banany przekroić wzdłuż, a każdą jego połowę podzielić jeszcze na dwie/trzy części [w zależności od wielkości banana]. Kawałek banana układamy na brzegu papieru ryżowego, na niego kładziemy kostkę bądź dwie czekolady i zawijamy również według instrukcji z opakowania. I tak czynimy z każdym kolejnym bananowym kawałkiem. Smażymy je z każdej strony na głębokim oleju aż do zrumienienia.Ciepłe są najsmaczniejsze!
Niewiele trzeba by się uśmiechnąć (:
o mamo! musze musze to zrobić <33333
OdpowiedzUsuńmMm muszą być pyszne ja jadłam też banany z czekoladą w środku , ale to było tak ze banana przekrajało się na pół ale tak nie do końca zeby z tyłu czekolada się nie wylewała i kilka kostek czekolady się tam wkładało zawijało w folię aluminiowa i na grilla ! pyszne też są .
OdpowiedzUsuńoooj tak, w tej grillowanej formie też są świetne (:
Usuń