składniki:
placki pszenne tortilla
pierś z kurczaka
ser żółty
kapusta pekińska
pomidory
ogórek konserwowy lub świeży
kukurydza
oliwa
ketchup
majonez
przyprawa kebab-gyros
czosnek granulowany
oregano
Tworzymy sos z ketchupu, majonezu oraz przyprawy kebab-gyros. Kurczaka kroimy na małe części, nacieramy porządnie solą, pieprzem, czosnkiem, oregano, przyprawą kebab-gyros oraz oliwą, smażymy na patelni. Na jednym placku tortilli rozsmarowujemy nasz sos, kładziemy poszatkowaną kapustę, trochę pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka, kukurydzy, kilka kawałków kurczaka, na samą górą dajemy dużą ilość pokrojonego w paski sera. Tak przygotowane nadzienie zamykamy drugim plackiem tortilli.
Można też je przygotować w mniejszych porcjach, na połowie każdego placka.
Piekarnik rozgrzewamy do ok 220C, wstawiamy quesadillas na kilka minut do momentu roztopienia się sera.
Smacznego! (:
w którym momencie dodajemy czosnek granulowany?
OdpowiedzUsuńw momencie nacierania kurczaka! pominęłam, wybaczcie (:
Usuńmniam. koniecznie wypróbuje : )
OdpowiedzUsuńmniaaaam ;p
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie wypróbować ten przepis :)
jesteś genialna :) pozdrawiam :*
przepis akurat jest Weimarskiej, nie mój. ja tylko sprytnie dzielę się tą dobrocią (:
Usuńomomomomomom ! <3
OdpowiedzUsuńWeimarska w sensie, nie zaden.. anonimowy !
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś smaku:) Do pełnego meksyky jeszcze fasoli bym dodał:)
OdpowiedzUsuńczy ja Cię nie widziałam, hm, gdzieś na facebooku M. Strelau ;>?
OdpowiedzUsuńniewykluczone.
Usuńczy kurczaka wcześniej smażymy? czy tylko nacieramy i robi się w piekarniku z całą resztą?
OdpowiedzUsuńzdecydowanie smażymy go wcześniej, gdyż w piekarniku ma siedzieć dosłownie chwilę, do roztopienia sera.
Usuń